Historie

SURT åbnede dørene i December 2019, men har rødder, som går helt tilbage til en historie med bagere og rejsende.

Jeg er Giuseppe Oliva, skaberen af dette projekt.

Hvis nogen havde fortalt mig, at jeg skulle være pizzaiolo, så havde jeg nok grint for et par år tilbage. Faktisk var jeg som barn fascineret af pirater og sejling, så jeg arbejde som kaptajn i seks år.

I 2011 ankom eventyret til en historisk, kommerciel havn – København – hvor jeg, nærmest tilfældigt, følte et brændende ønske for genopdage min arv for jord og ild. (Havet kan udforskes, men er trods alt hjem for fisk og andre vandarter.)

 

Min familie har bagt brød siden 1941. Min bedstefar var ansvarlig for en smuk vandmølle, der bagte brød for den italienske hær under anden verdenskrig. Senere, i 1978, åbnede min far sit eget bageri og opdragede mig på brød, sol og mel.

Midt i den gastronomiske revolution, der var over København, mødte jeg adskillige kokke som fodrede min kulinariske interesse yderligere. At arbejde sammen med dem styrkede mine evner i at skabe håndlavede, kunstneriske produkter, hvor hyldest gives til rå materialer og gastronomiens rødder.  Disse evner blev også ernæret gennem internationale samarbejder i New York, Paris og samtlige italienske byer. Jeg krydsede så vej med Carlsberg Byen, et historisk sted for fermentering, der lægger vægt på kulturarv, og dette er nu hjem for SURT.  

Vores stenovn er bygget på stedet med hjælp fra Ernesto, en ovnbygger med vulkanske evner!

Værdier

Hos SURT værdsætter vi syre højere end noget andet. Vi er helt tossede med fornøjelige ting, der får tungens sider til at kilde, og vi vil gerne give vores gæster sådanne oplevelser. Vores surdej, Sure Dame, hjælper vores pizzaer og brød til at hæve, men tilfører også lækker syrlighed. Vi sørger for at vores surdej har de optimale betingelser til at udvikle vilde gærceller, som hjælper vores deje med at vokse naturligt. 

Vi værdsætter også håndværk. At være pizzaiolo kræver snilde og fingerfærdighed. Hver eneste æltning er unik, og historien bag pizzaskabelse er indlejret i hver eneste bevægelse af pizzaioloen. At kende fagets metoder giver os muligheden for at skabe små kunsthåndværker, hvilket vi i sandhed er stolte af.

Derudover værdsætter vi også planeten. At bevare og opretholde jorden, der skaber livet som vi kender det, står vores hjerte meget nært. Vi bestræber os på kun at bruge lokale, sæsonbestemt råvarer, og derved forvolde jorden minimum skade. Yderligere, så stræber vi også efter ikke at produce noget madspild ved anvende alt af råvarerne, der er tilgængelig for os.

Presse

© SURT 2021

Bag Elefanterne 2
København V, 1799
Tlf: 91808310
info@surtcph.dk
CVR: 40403272